ЗАХИСНИК УКРАЇНИ. ОБОРОНЕЦЬ ЧЕРНІГОВА. ПАВЛО ЖЕЛЕЗНЯК

 


ПАВЛО

ОЛЕКСАНДРОВИЧ

ЖЕЛЕЗНЯК

(1990 - 2022)


Павло народився 25 червня 1990 року в місті Чернігів. Тут і зростав. Мав веселий і легкий характер, підходив до розв'язання будь-яких проблем з оптимізмом. Був приязним і дружнім.

Навчався спочатку у Чернігівській загальноосвітній школі №11, а через певний час перевівся до школи №6. Після її закінчення вступив до коледжу, де здобув юридичну освіту.   Хлопець захоплювався комп’ютерними науками, цікавився розробкою програмного забезпечення та розвитком ІТ-технологій. Мріяв вибудувати кар’єру висококваліфікованого програміста. Надолужував освітні прогалини самоосвітою.

Ще одним захопленням парубка став футбол. Павло був одним з найщиріших вболівальників футбольного клубу "Десна". Намагався не пропускати матчів.

Працював в IT-сфері. Перебував на доброму рахунку. Справу свою любив і весь віддавався роботіОдружився з коханою Іриною, у подружжя народилася дівчинка, яку назвали Поліною.

З початком повномасштабного вторгнення Павло Железняк разом з двома найкращими друзями став на захист рідного міста від окупантів. Вони доєдналися до бійців територіальної оборони Чернігова. Сили ТрО, де несли службу Павло Железняк і його товариші Віктор Антоненко та Олександр Колосок, містилися в Літньому театрі та на території стадіону ім. Гагаріна.

11 березня 2022 року загарбники здійснили два авіаудари по стадіону ім. Ю. Гагаріна. На полі виникла величезна вирва, трибуни були сильно пошкоджені, юнацька бібліотека зруйнована. Тоді загинули 8 бійців територіальної оборони.  Павло 40 днів провів під завалами зруйнованого стадіону. Рідні не втрачали надії. Нажаль, дива не сталося. Осиротіла 6-літня дитина, без підтримки залишилися - дружина та батьки, без гідного захисника - держава.

Попрощалися з Павлом Железняком лише наприкінці квітня. Його поховали на кладовищі у Ялівщині.

Указом Президента України № 735/2022 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено:

солдата Железняка Павла Олександровича (посмертно).

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні