Допомога від Червоного Хреста для ВПО: як отримати

 


Районні, міськрайонні, міські та обласні організації Товариства Червоного Хреста України на місцевому рівні підтримують ВПО. 
В організаціях волонтери і співробітники Товариства Червоного Хреста України видають продуктові набори (крупи, макаронні вироби, консерви, цукор, борошно, олія та інші продукти тривалого зберігання), гігієнічні засоби (дитячі та дорослі підгузки, чоловічі та жіночі засоби гігієни, дезінфікуючі розчини тощо). Також за наявності людям можуть видавати лікарські засоби та медикаменти. Крім того, в організаціях існують Банки одягу, де є як нові речі, так і вживані, які кожен, хто звертається, може взяти для себе й своєї сім’ї. В Банку одягу є одяг для дорослих, дитячі речі, іграшки, також можуть бути речі першої необхідності: посуд, ковдри, постільна білизна, рушники.

Крім гуманітарної допомоги в місцевих організаціях Товариства Червоного Хреста України проводяться заходи для ВПО: безкоштовні тренінги з першої допомоги, мінної небезпеки, міжнародного гуманітарного права тощо. Також спеціалісти Товариства Червоного Хреста України проводять заходи з психосоціальної підтримки постраждалих людей: дітей, родин, людей літнього віку.

Щоб отримати гуманітарну допомогу в Чернігові чи відвідати захід, зверніться до обласної організації Товариства Червоного Хреста України за адресою: місто Чернігів ( Чернігівська міська організація Червоного Хреста України)

проспект Миру 44:

(+380) 63 157 78 01

 

Міжнародний комітет Червоного Хреста та Товариство Червоного Хреста України реалізують програму для підтримки незахищених осіб, які постраждали в Україні. На відміну від більшості інших програм, допомога виплачується незалежно від участі в будь-якій додатковій програмі.

Сума допомоги складає 2500 грн на одну людину протягом одного місяця.

Кому надається допомога?

Фінансова допомога буде надаватися вразливим категоріям населення, зокрема із числа ВПО, відомості про яких містяться в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО, а також з числа людей, які подали заявку на отримання допомоги через інформаційну платформу «єДопомога» edopomoga.gov.ua.

Як подати заявку на грошову допомогу?

Для отримання виплат не потрібно подавати жодних заяв. Вони будуть здійснюватися на основі наявних відомостей інформаційної бази ВПО.

Для уточнення подробиць можна звернутися на гарячу лінію – 0 800 332 656 або надіслати електронного листа на конфіденційну адресу sos@redcross.org.ua або на загальну feedback@redcross.org.ua.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні