ВІРИМО, ПІДТРИМУЄМО, РЕКОМЕНДУЄМО: ЗУСТРІЧ-ПІДТРИМКА

 


«Наші хлопці дорожчі всіх смарагдів»

Світлана Жимолостнова, волонтер


Приєднуємося до вислову відомої чернігівської волонтерки Світлани Жимолостнової і вважаємо великою честю знайомство із справжніми героями. Можливість  підтримати  поранених бійців у складний для них час вважаємо своїм святим обов'язком. Знаємо з досвіду, що навіть проста увага додає  сили.

15 лютого працівники Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва в чергове відвідали військовослужбовців, які проходять курс реабілітації в одному з медичних закладів Чернігова. Спілкувалися з бійцями – мешканцями Чернігова і Чернігівщини, які стали на захист територіальної цілісності і незалежності України добровольцями. Поранення отримали на Сході, переважно під Бахмутом. Наші співрозмовники - чоловіки  різного віку, різних військових звань, з ушкодженнями різної важкості. Проте кожен хоче якомога скоріше відновитися і знову - на передову.

Захоплені вмотивованістю українських захисників з вдячністю слухаємо  історії бійців, пригощаємо корисними смаколиками, а також пропонуємо книги з нашої книгозбірні на будь-який смак. 


На цей раз користувалися попитом документальні дослідження основою яких є опис реальних подій та фактів. Зокрема, книги люб’язно подаровані нашій бібліотеці видавництвом «FOLIO». Наших нових користувачів особливо зацікавило видання авторства журналістки і воєнної кореспондентки Дар’ї Бурої «Чернігів. Чотирикутник єдності», де йдеться про тих, хто тримав оборону міста. 


Затребувані були й нові видання місцевих авторів: письменника і журналіста Сергія Дзюби «Чернігів у вогні» та колективу  ЧЕline і Павла Солодовника  «Нескорена Чернігівщина: реальні історії війни». У поданих виданнях розповідається про злочини  окупантів і жахи війни, які має знати увесь світ. Хлопці відбирали до читання і художні твори сучасних українських письменників. Надавали перевагу історичним романам

Впевнені, що обрані книги будуть для наших бійців незамінною допомогою на шляху до видуження.

Разом до перемоги!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні