ЗАХИСНИК УКРАЇНИ. РУСЛАН ПОДОБНИЙ

 


РУСЛАН

ГРИГОРОВИЧ

ПОДОБНИЙ

(1985 - 2022)

 


Народився 6 березня 1985 року в селі Рудьківка Чернігівської області (нині Бобровицької громади). Тут зростав і навчався. 

Закінчив місцеву середню школу. У 2006 році вступив до Ніжинського ліцею, де навчався на кухара-кондитера. Додатково закінчив двомісячні курси за спеціальністю "перукар".

Працював у різних сферах: на консервному заводі, кондитером у кафе та пекарнях у Києві, також працював на будівництві, їздив на заробітки за кордон. Мріяв відкрити власну пекарню.

З початком повномасштабної війни долучився до оборонців України. 27 лютого став до лав Збройних сил України. Служив у військовій частині А7329. Солдат. Разом з побратимами віддано захищав незалежність і територіальну цілісність Батьківщини. Був хоробрим і сміливим, відповідальним і уважним, щирим і людяним. За час служби врятував життя трьох побратимів, ризикуючи життям витягнув їх з під ворожих обстрілів.

Загинув 30 грудня 2022 року у ході виконання чергового бойового завдання поблизу селища Підгороднє на Донеччині.

Провели воїна в останню путь 19 лютого з усіма військовими почестями. Церковне відспівування померлого здійснювалося у Ніжині в церкві Всіх Святих. Поховали загиблого на місцевому кладовищі села Липів Ріг (Вертіївська громада), де він проживав.


Джерела:

Врятував трьох побратимів: у Вертіївській громаді поховали загиблого бійця [Електронний ресурс] / Час Чернігівський.- Електрон. текст та зображув. дані. – 2023, 30 лют. : 06:10 - Режим доступу: https://cntime.cn.ua/vryatuvav-troh-pobratimiv-u-vertiyivskij-gromadi-p-article/ (дата звернення: 03.03.2023). - Мова : укр. - Назва з екрана.

Врятував трьох побратимів: на Ніжинщині поховали Героя… [Електронний ресурс] / Нежатин.- Електрон. текст та зображув. дані. – 2023, 20 лют. - Режим доступу: https://nezhatin.com.ua/tag/soldat-ruslan-podobnyj/ (дата звернення: 03.03.2023). - Мова : укр. - Назва з екрана.

 

«Мріяв відкрити власну пекарню». На Чернігівщині попрощалися з Русланом Подобним, який загинув на Донеччині [Електронний ресурс] / 0462 Сайт міста Чернігова. - Електрон. текст та зображув. дані. – 2023, 19 лют. :  17:05  - Режим доступу: https://www.0462.ua/news/3550397/mriav-vidkriti-vlasnu-pekarnu-na-cernigivsini-poprosalisa-z-ruslanom-podobnim-akij-zaginuv-na-doneccini(дата звернення: 03.03.2023). - Мова : укр. - Назва з екрана.

 

На Чернігівщині попрощалися з військовим Русланом Подобним, що загинув у бою захищаючи нашу країну [Електронний ресурс] / Mynizhyn. - Електрон. текст та зображув. дані. – 2023, 19 лют.  - Режим доступу: https://mynizhyn.com/news/misto-i-region/26984-na-chernigivshini-poproshalisja-z-viiskovim-ruslanom-podobnim-jakii-zaginuv-u-boyu-na-donechchini.html (дата звернення: 03.03.2023). - Мова : укр. - Назва з екрана.

На Чернігівщині попрощалися з військовим Русланом Подобним, який загинув у бою на Донеччині [Електронний ресурс] / Суспільне. Чернігів / Вікторія Горнова.  - Електрон. текст та зображув. дані. – 2023, 19 лют. :  15:22  - Режим доступу: https://suspilne.media/390461-na-cernigivsini-poprosalisa-z-vijskovim-ruslanom-podobnim-akij-zaginuv-u-bou-na-doneccini/(дата звернення: 03.03.2023). - Мова : укр. - Назва з екрана.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні