ЗАХИСНИК УКРАЇНИ. ОБОРОНЕЦЬ ЧЕРНІГІВЩИНИ. ДМИТРО БЕНДИК

 


ДМИТРО

ОЛЕКСАНДРОВИЧ

БЕНДИК

(1979 - 2023)


Народився 10 червня 1979 року в селі Дібрівне на Городнянщині. З 1986 року по 1994 рік навчався в місцевій ЗОШ, а з 1994 року по 1996 рік – у Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді.

У 1996 році вступив до Чернігівського педагогічного університету, де навчався за спеціальністю “вчитель хімії та біології”, який закінчив у 1999 році.

Після випуску проходив військову службу у лавах ЗС України, а у 2000 році підписав контракт і служив в одному з військових підрозділів Чернігівщини до 2003 року. Захоплювався технікою, вправно ремонтував автомобілі.

У 2020 році Дмитро повернувся до лав ЗСУ. Уклав контракт із 72-ю окремою механізованою бригадою імені Чорних Запорожців. Служив на посаді старшого механіка-водія. Воював в ООС на Донбасі.

В умовах повномасштабної війни Дмитро Бендик захищав Україну у складі військової частини А2167 на посаді водія механізованої роти. Брав участь у боях на Київщині та Чернігівщині. Згодом їх підрозділ перемістили на інший напрямок.

31 січня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Вугледар на Донеччині Дмитро загинув. На час загибелі йому було 43 роки.

Попрощалися із захисником у його рідному селі, поховали на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишились батьки, дружина, донька та син.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні