ЗАХИСНИК УКРАЇНИ. ОБОРОНЕЦЬ ЧЕРНІГІВЩИНИ. СЕРГІЙ ЯЦУХ


СЕРГІЙ

ВАСИЛЬОВИЧ

ЯЦУХ

(1990 - 2022)

 

Народився 6 серпня 1990 року в селі Святець Хмельницької обл.

Навчався в місцевій, а згодом у Теофіпольській школах. Був хорошим учнем, справжнім та вірним другом, завжди усміхненим і доброзичливим. 

Вищу освіту здобув на кафедрі податків та фіскальної політики Західноукраїнського національного університету в місті Тернополі.

Одражу після закінчення вишу розпочав працювати на Чернігівській митниці - державним інспектором митного поста «Нові Яриловичі» Чернігівської митниціПроживав у м.ЧернігівЗавжди сумлінно і з відповідальністю виконував свою роботу. В колективі користувався високою повагою, товариші поважали його за щирість і відкритість. Сергій був патріотично спрямованою особистістю, віддано любив Батьківщину, пишався її надбаннями  і вважав святим обов’язком захист рідної землі.

З початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем захищати Батьківщину у складі 21-го окремого стрілецького батальйону Збройних Сил України. Солдат.

Разом із побратимами боронив Чернігівщину. «Мотивований, сміливий, мужній, витривалий», - так згадують про Сергія бойові друзі.

Загинув 16 березня 2022 року у боях з ворожими окупантами в селі Новоселівці поблизу Чернігова через отримані смертельні поранення внаслідок ворожого мінометного обстрілу. Йому було 31 рік.

Похований 3 квітня 2022 року в смт Теофіполь на Хмельниччині з усіма військовими почестями.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Яцух Сергій Васильович посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Подано петицію про присвоєння військовослужбовцю Збройних Сил України Сергію Яцуху звання Герой України (посмертно).

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні