ЗАХИСНИК УКРАЇНИ СЕРГІЙ ЗИБЛИЙ

 


СЕРГІЙ

МИКОЛАЙОВИЧ

ЗИБЛИЙ

(1992 – 2023)

Народився 27 жовтня 1992 року у Борзні Чернігівської області. 

Після закінчення дев'ять класів місцевої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Христини Алчевської вступив до Борзнянського державного сільськогосподарського технікуму на відділення "Виробництво та переробка продукції рослинництва", де у 2012 році отримав диплом та кваліфікацію агротехніка.

Вищу освіту здобув у Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г.Шевченка, який закінчив у 2016 році й здобув спеціальність учителя біології та хімії. П’ять років займався викладацькою діяльністю в Носелівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Останні роки працював слюсарем з експлуатації та ремонту газового устаткування у Борзнянській дільниці АТ "Чернігівгаз".

Після початку повномасштабної війни долучився до лав ЗС України. Служив у складі одного з підрозділів військової частини А3316 на посаді оператора відділення управління. Був командиром самохідної артилерійської батареї.

Загинув 11 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Вербове Пологівського району Запорізької області.

Попрощалися та поховали полеглого військового на кладовищі рідного міста. Залишилися мама і 7-річна донечка.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні