ОТРИМАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ПРИДБАНІ ЗА ВЛАСНІ КОШТИ БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ

 




Як відбуватиметься компенсація ремонту, зробленого за власний кошт

З 1 січня 2024 року громадяни зможуть отримати компенсації за зроблений власним коштом ремонт житла, яке було пошкоджено внаслідок війни рф проти України.

З 1 січня 2024 року громадяни зможуть отримати компенсації за зроблений власним коштом ремонт житла, яке було пошкоджено внаслідок війни рф проти України.

Ті люди, які витрачали свої власні кошти або брали запозичення в банку на відновлення свого житла, отримають від держави відповідну компенсацію. Ця програма працюватиме аналогічно першому етапу програми єВідновлення, тобто буде чек-лист із зазначенням вартості пошкодженого елементу. Це буде середня вартість, яку у своїй постанові затвердив уряд, щоб уникнути зловживань і щоб був єдиний підхід відшкодувань.

Раніше програма компенсацій не поширювалась на тих, хто робив ремонт за власний кошт. Саме тому, аби виправити несправедливість, народними депутатами був розроблений і поданий відповідний законопроєкт №10063, він вже ухвалений і підписаний Президентом України Володимиром Зеленським.

Програма працюватиме аналогічно першому етапу програми єВідновлення. Для оформлення компенсації не потрібно збирати чеки. Достатньо мати лише фотофіксацію пошкоджень на момент початку ремонтних робіт.

Подати заявку на отримання компенсації можна через додаток Дія, порядок подання документів аналогічний порядку подання за програмою єВідновлення стосовно зруйнованого житла.

Надалі потрібно буде допустити представників комісій до огляду житла, щоб зафіксувати пошкодження і їхню вартість. Максимальна сума компенсації - до 200 тис. грн, але уряд розробляє можливість збільшити компенсацію.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні