СПРАВЖНІЙ ТАЛАНТ

 


                           

 
 
АНАТОЛІЙ

МИКОЛАЙОВИЧ

РИЖЕНКО

(1955 - 2022)

 

 «ДЕ Б НЕ БУВ ХУДОЖНИК,

ВІН ЗАВЖДИ ЛИНУВ ДОДОМУ,

ДЕ ВСЕ МИЛЕ І БЛИЗЬКЕ СЕРЦЮ,

ДЕ ЩЕ В ДИТИНСТВІ,

В ПОШУКАХ ЕТЮДІВ,

ПІЗНАВ І ПОКОХАВ РІДНИЙ КРАЙ»

 

Народився 24 червня 1955 року у місті Прилуки Чернігівської області. З дитинства мав хист до малювання. Після закінчення школи продовжив навчання в Київському державному коледжі декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Працював у Художньому фонді, у міській архітектурі (комісії), прилуцьких художніх майстернях, а згодом організував свій художній салон. «Анатолій Миколайович був художником від Бога. Самодостатній, виважений, незалежний. Вільний від умовностей, набридлих стереотипів, банальності та брутальності сучасного життя. Не любив публічності. Інтелектуал і естет. До того ж - максималіст, був дуже вимогливим до себе. Він не терпів фальші, неправди, штучності», - згадує про друга Віктор Копачевський.

За своє життя Анатолій Риженко створив стільки картин, що їх не вмістить жодна величезна галерея світу. Роботи художника зберігаються в галереях та приватних колекціях України, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Голландії. Його авторські виставки неодноразово організовував німецько-український центр «Пролісок», і художник постійно повертався звідтіля з нагородами. Був учасником багатьох всеукраїнських та міжнародних арт-фестивалів та виставок. А ще він щиро уболівав за культурне життя рідного міста і завжди допомагав початківцям.

1 грудня 2022 року серце митця перестало битися. Анатолій Миколайович відійшов у вічність на 68 році життя після тривалої хвороби.

Джерело:

https://siver.com.ua/news/vin_buv_khudozhnikom_vid_boga/2022-12-02-32170

https://topnews.cn.ua/society/2021/12/01/160235.html

https://prilukinovi.blogspot.com/2018/01/blog-post_31.html

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні