ЗАХИСНИК УКРАЇНИ. АНДРІЙ ОВСІЄНКО

 




АНДРІЙ

СЕРГІЙОВИЧ

ОВСІЄНКО

(1987 - 2023)

 

Народився 27 травня 1987 року у селищі Короп Чернігівської області, де ріс та навчався.

У 2004 році закінчив Коропську загальноосвітню школу. З 2005 по 2006 рік навчався у Сосницькому аграрному професійному ліцеї.

Проходив строкову військову службу в Збройних Силах України у 2006-2007 році. У 2007– 2012 роках служив в органах Міністерства внутрішніх справ України у м. Києві.

Після звільнення з органів МВС працював на різних посадах в смт. Короп. Останнім місцем роботи було Коропське спеціалізоване лісогосподарське підприємство “Агролісгосп”.
Близькі та друзі згадують Андрія Сергійовича як працьовиту, щиру людину і надійного товариша.

Навесні 2022-го року, з початком повномасштабного ворожого вторгнення на територію України, Андрій Овсієнко полишив цивільне життя і долучився до оборонців Батьківщини. Спочатку ніс службу у військовій частині А0222, яка базувалася у Київській області, трохи пізніше служив на Донеччині у складі  військової частини А4219. Старший солдат.

Разом з побратимами мужньо та віддано боровся за територіальну цілісність і незалежність України. Був врівноваженим і відповідальним.

Загинув 5 січня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Кліщіївка на Донеччині.

11 січня полеглого воїна провели в останню путь. Поховали Андрія Овсієнка на Центральному кладовищі у рідному Коропі з усіма військовими почестями.

Вдома у загиблого залишилися  батьки, сестра, дружина і 5-річний син.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні