ДРУКОВАНЕ ВИДАННЯ ДЛЯ ВПО В ЧЕРНІГОВІ: ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕЙД

 


31 травня фахівці Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва завітали з інформаційним рейдом до Департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради, з метою ознайомити відвідувачів структури з новою газетою «Схід.now». Це безкоштовне періодичне видання, орієнтоване на внутрішньо переміщених осіб, зокрема переселенців зі сходу України, яке висвітлює на своїх сторінках питання актуальні для цієї категорії.


В індивідуальних бесідах розповідали про зміст видання: новини законодавства щодо реалізації прав ВПО, можливості їхньої адаптації та соціальної підтримки. Газета містить корисні контакти координаційних служб з питань правової та психологічної допомоги, а також мотивуючі історії людей, які діляться своїм досвідом з налагодження життя на новому місті. Привернули увагу до бібліотечних блогів "Інформаційне вітрило", де в розділах "На допомогу ВПО", "Допомога населенню, яке постраждало від війни" накопичені матеріали, за допомогою яких  постраждалі українці зможуть розв'язати свої проблеми. 

У вестибюлі установи кожен охочий міг безкоштовно отримати примірник. Слід сказати, що ми діяли в пришвидшеному, але інформативному режимі, щоб не затримувати відвідувачів і не відволікати їх від мети візиту до соціальної служби. Бажаючі ВПО в Чернігові можуть отримати свій примірник у нашій бібліотеці, яка діє за тимчасовою адресою: вул.Молодчого,2. Чекаємо!






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні