ЗАХИСНИК УКРАЇНИ. ІВАН ЛАРЧЕНКО

 


ІВАН

БОРИСОВИЧ

ЛАРЧЕНКО

(1977 - 2022)

 

Народився 21 травня 1977 року у селі Мезин Чернігівської області (нині Понорницька громада).

Зростав розумним, дружелюбним, щирим, мудрим хлопчиком. Виховували Іванка дідусь з бабусею. Від дідуся перейняв ремесло пічника і згодом  став відомим майстром в селі і за його межами.

Після закінчення місцевої школи, Іван вступив до Шосткинського технікуму на спеціальність електромеханіка, але згодом мусив піти на роботу.

 

З 1995 по 1997 рік проходив строкову службу в лавах Збройних сил України. Демобілізувавшись,  повернувся додому у село Мезин. Працював   у місцевому колгоспі. Був відповідальною, безвідмовною, щирою людиною.

 

З початком повномасштабного ворожого вторгнення Іван Ларченко пішов добровольцем на блокпост, який організували односельчани Мезина. Неодноразово звертався до військкомату, щоб його призвали на службу, але отримував відмову, оскільки мав  проблеми зі здоров'ям. У червні 2022 року Іван долучився до одного з підрозділів військової частини А0998. Служив на посаді старшого стрільця. Разом з побратимами гідно боронив рідну Україну.

Під час виконання бойового завдання на Херсонщині підрозділ Івана втратив з ним зв'язок, тож з 13 вересня 2022 року чоловік вважався зниклим безвісти.

Після тривалих пошуків вдалося віднайти та ідентифікувати його тіло.

Поховали захисника України Ларченка Івана Борисовича 8 квітня 2023 року на кладовищі рідного села. В останню путь воїна проводжали рідні та близькі, побратими та односельчане.

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні