СОЦІАЛЬНА ШВЕЙНА МАЙСТЕРНЯ (на громадянам ВПО та вразливим групам населення в Чернігівській області

 


26 жовтня 2023 року в Чернігові зусиллями ГО Жменя та її голові Регіні Гусак реалізовано актуальний грантовий проєкт Соціальна швейна майстерня, який  зявився завдяки співпраці між Чернігівською міською організацією Товариством Червоного Хреста України та ГО Жменя на базі ДПТНЗ «Чернігівського Вищого професійного училища побутового обслуговування».

Ідея проєкту з’явилася після тривалого досвіду обох організацій із вразливими верствами населення і людьми обмеженими в побутових проблемах та спільного аналізування потреб громадян, які постраждали внаслідок бойових дій, ВПО, родин загиблих, дітей та дорослих з інвалідністю.

Мета проекту:

-        навчання учнів та студентів;

-        допомога у здобутті дітей з інвалідністю навичок швейної справи;

-        перепрофілювання людей для здобуття іншої професії;

-        залучення спеціалістів до справи;

-        допомога людям в наш нелегкий час.

Соціальна швейна майстерня взяла під опіку учнів училища, які допомагатимуть в обслуговуванні потреб бенефіціарів Червоного Хреста. У майстерні працюватимуть студенти, які проходять навчання на кравців та швачок. Для них це буде виробнича практика. Учні виконуватимуть роботу під керівництвом майстрів виробничого навчання. Враховуючи те, що частину роботи по обслуговуванню людей взяла на себе ГО Жменя. Можливості соціальної швейної майстерні значно збільшились. 

На Чернігівщині вже є досвід облаштування реалізувати швейних майстерень для реалізації соціально-педагогічних завдань.

Ще до початку повномасштабного ворожого вторгнення в Чернігівському реабілітаційному центрі № 2 облаштували швейну майстерню. На базі даного Центру здебільшого навчаються діти з ментальними порушеннями, які залучаються до виконання творчих завдань, зокрема пошиття одягу. Під час занять учні постійно комунікують та отримують новий досвід. Оснащення для швейної майстерні тут з‘явилося завдяки Чернігівській міській організації Червоного Хреста України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні