МОДУЛЬНИЙ БУДИНОК ДЛЯ ВПО БЕЗКОШТОВНО

 



Безкоштовне житло для переселенців можна отримати з фонду житла для тимчасового проживання. Фонд складається з державного, комунального та приватного житла, яке було передано в користування державі. Житло надається в тому регіоні, де переселенці зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

Тимчасове житло для ВПО від держави

Безкоштовне житло для переселенців можна отримати з фонду житла для тимчасового проживання. Фонд складається з державного, комунального та приватного житла, яке було передано в користування державі.

Житло надається в тому регіоні, де переселенці зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

Для отримання такого житла потрібно звернутися до центру надання адміністративних послуг (ЦНАПу); виконавчих органів сільських, селищних, міських рад або районних державних адміністрацій.

Для отримання безкоштовного тимчасового житла від держави потрібно подати такі документи:

·        Заяву на надання житла для тимчасового проживання;

·        Довідку ВПО

·        Документ, що підтверджує право власності на житло, яке пошкоджене/зруйноване внаслідок бойових дій;

·        Документ, що підтверджує родинні відносини заявника та всіх членів його сім’ї  (свідоцтво про шлюб, свідоцтва про народження дітей);

·        Копію паспорта або іншого документа, що посвідчує особу.

·   Копії документів, що підтверджують підстави пріоритетності в наданні житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Першочергове право на забезпечення житловим приміщенням з фонду мають багатодітні сім’ї; сім’ї з дітьми; вагітні жінки; особи, які втратили працездатність; особи пенсійного віку з числа тих, житло яких було зруйновано внаслідок ворожого нападу. Площа тимчасового житла залежить від багатьох факторів, але на одну людину повинно припадати не менше 6 кв.м. 

Безкоштовно жити в таких приміщеннях ВПО можуть до року з можливістю продовження на наступний строк у разі відсутності змін у їх статусі та якщо вони не знайшли інше місце проживання.

 

Безкоштовне житло для українців: допомога волонтерів

 

Безкоштовне житло для українців можна знайти на сторінках волонтерських організацій. Це можуть бути модульні будинки, хостели, відремонтовані гуртожитки.

Сімї, які постраждали від війни, можуть отримати для проживання модульний будинок поки їх зруйновані будинки знаходяться на стадії ремонту. Модульний будинок – це збірний будинок для тих, хто повністю втратив свою домівку, який доставляється та встановлюється на їхній землі або на доступних місцевих ділянках у їх громадах у існуючих районах та в межах існуючої соціальної та фізичної інфраструктури. Вони прості в обслуговуванні та мають повну функціональність будинку (стандартна кухня, меблі, туалет, ванна кімната, техніка).Таке рішення допомагає захистити людей від ризиків переміщення та надати їм можливість жити в своїх громадах.

Отримати таке житло можна за зверненням до Благодійного Фонду «Рокада».  БФ Рокада допомогає по м.Чернігів та Чернігівській області. Ви можете звернутися в Чернігові за адресою вул.Княжа, 12 (Пн-Пт 9.00-18.00. Обідня перерва з 13.00-14.00).

Подати заявку можна за телефоном "гарячої лінії" Благодійного Фонду «Рокада» у Чернігові: 067-337-01-61 (Пн-Пт 9:00-18:00).  Або за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdGfL3SwEvmM--vmu61L9FU7NOieISSRezElh8g3uQO8vyyjw/viewform?fbclid=IwAR0XUPUxfUEeKOmOp3CIdenoALBROZVdQNKGIlBy8SOyMoE9K9cRCPHHhz8&pli=1

 

Відбір учасників програми здійснюється комісією УВКБ ООН з вибору учасників та базується на наступних вимогах:

-проживання в (зруйнованому) будинку до 2022, особа є постійним мешканцем того ж села/міста;

-наявність документів на землю та будинок;

-відсутність іншого майна у власності;

-намір проживати на своїй ділянці на постійній основі.

Проєкт реалізовується за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні