Пам'яті захисника України уродженця Чернігівської області Валентина Кузьменка

 


Валентин

Миколайович

Кузьменко

(1978 - 2023)


Народився 16 січня 1978 року в селі Лебединці Прилуцького району Чернігівської області (Срібнянська селищна громада). 

Зростав товариським, чуйним, відповідальним. Займався спортом. Гарно малював, а у шкільні роки брав активну участь в оформленні шкільної стіннівки. 

У 1984-1996 роки навчався в Карпилівській середній школі. Після закінчення 11 класу продовжив навчання у Сокиринському професійному аграрному ліцеї.

Із 1996 по 1998 рік проходив строкову службу у Збройних Силах. Після демобілізації працював водієм у ТОВ "Срібне райавтодор", а з 2016 по 2018 роки - будівельником у ТОВ "Річ-Таун Ірпінь". Проживав у селі Сокиринці на Прилуччині.

13 січня 2023 року був мобілізований до Збройних сил України. Спочатку служив у складі одного з підрозділів військової частини А4676, з часом перевівся до одного з підрозділів військової частини А4712 на посаду гранатометника.

Загинув 7 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Протягом цього часу вважався зниклим безвісти.

11 січня рідні змогли попрощатись з Захисником. Сотні людей живим коридором стояли навколішки на шляху траурної процесії в Срібному, Побочіївці, Карпилівці, Лебединцях, проводжаючи Героя. Поховали воїна з усіма військовими почестями на кладовищі рідного села.

   Матеріал зібрано з відкритих тенет інтернету

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Новий номер газети «СХІД NOW" в Чернігівській юнацькій книгозбірні