Вшанування пам’яті загиблого захисника України уродженця Чернігова Владислава Редька

 


Владислав

Юрійович

Редько

(1992-2024)

 

Владислав народився 22 жовтня 1992 року в Чернігові. Згодом сім'я переїхала у село Хмільниця Новобілоуської сільської громади Чернігівського району Чернігівської області.

Закінчив Хмільницький навчально-виховний комплекс. Впродовж 2009-2013 років навчався в Чернігівському технікумі транспорту та комп'ютерних технологій за спеціальністю «Обслуговування електроустаткування автомобілів та тракторів».

Після навчання, упродовж 2013-2015 років, служив у Збройних силах України, в головному управлінні розвідки.

Після демобілізації Владислав вивчився на зварювальника і працював за фахом.

У 2020 році вступив до Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, де самовіддано виконував свою роботу.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення в Україну разом із побратимами взяв до рук зброю і пішов захищати рідну землю від ворога. Тоді, у 2022 році, під час бою у селі Киїнка, що поблизу Чернігова, він отримав важке поранення. Після одужання знову повернувся на службу.

Пройшов військову підготовку та охороняв кордони Чернігівської області. Із 2024 року був переведений в об'єднану штурмову бригаду Національної поліції України «Лють». Мав звання молодшого лейтенанта.

19 травня 2024 року при виконанні  бойового завдання на Харківському напрямку наш земляк отримав важке поранення. Боровся за життя, проте 22 травня серце 31-річного воїна зупинилося.

У суботу, 25 травня, громада попрощалася з молодшим лейтенантом поліції Владиславом Редьком. Поховали його на місцевому кладовищі з усіма військовими почестями.

У Хмільниці Чернігівського району 15 жовтня відкрили Алею Пам’яті, де на стендах розмістили портрети та імена загиблих Героїв, які є уродженцями села. Серед них поліцейський-спецпризначенець Владислав Редько.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Моє місто - місто Герой (присвячено Чернігову)