Вшанування пам’яті загиблого захисника України уродженця Чернігова Ігоря Дерюги

 


Ігор

Олегович

Дерюга

(1976 - 2024)

 


Народився 15 жовтня 1976 року в Чернігові, де минули його дитячі та юнацькі роки.

Навчався у школі №20. Після закінчення школи продовжив навчання у Дніпродзержинському коледжі фізичної культури, який закінчив у 1995 році та отримав фах викладача-організатора фізичної культури.

Вищу освіту здобув у 2015 році у Міжрегіональній академії управління персоналом, що у Чернігові, де вчився за спеціальністю "Управління персоналом та економіка праці". У 2018 році закінчив Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка та здобув кваліфікацію вчителя фізкультури.

Працював за фахом в різних закладах освіти, зокрема тривалий час був учителем фізичного виховання і захисту України в Новобілоуському ліцеї.

24 лютого 2022 року, з першого дня повномасштабного ворожого вторгнення, Ігор Олегович добровольцем пішов захищати рідне місто.

Після деокупації Чернігівської області продовжив визволяти Україну від загарбників у складі Збройних сил України. Служив на сході України. Солдат, бойовий медик стрілецької роти.

Був нагороджений нагрудним знаком — Почесною відзнакою командира військової частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Загинув Ігор Дерюга 12 червня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі Білогорівки Сєвєродонецького району Луганської області. Встановити особу військовослужбовця за допомогою ДНК-експертизи.

Попрощалися з 48-річним воїном у Катерининській церкві у Чернігові та поховали в селі Новий Білоус.

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ГОЛОДНИЙ РІК, МОВ ЧОРНА ХМАРА, НАД КРАЄМ ЗМОРЕНИМ ЛІТАВ: ДО 90-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

Крим – це Україна: до Дня спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Моє місто - місто Герой (присвячено Чернігову)